• Nieuws
  • Auris de Taaltuin maakt kans op een ANWB Verkeersplein

Auris de Taaltuin maakt kans op een ANWB Verkeersplein

10 mei 2022

Help onze leerlingen in Alphen aan de Rijn! Stem op vóór 25 mei via anwb.nl/verkeerspleinen! Wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig Verkeersplein op het schoolplein van basisschool Auris de Taaltuin.

Waarom wil Auris de Taaltuin een verkeersplein?

Auris De Taaltuin is een school voor speciaal onderwijs en heeft een regiofunctie. Meer dan de helft van de leerlingen woont meer dan 7 kilometer van de school. Ze worden vaak met taxibusjes of auto’s gebracht. Rondom het schoolplein is het af en toe chaotisch met auto’s en busjes. Gelukkig heeft De Taaltuin een afgesloten schoolplein, zodat de leerlingen eenmaal op school veilig kunnen spelen.

Veel van de leerlingen fietsen niet tot nauwelijks. De school wil het verkeersplein daarom veel inzetten en gebruiken. De kleuters spelen buiten op het plein met fietsen, stepjes en karren. Met een verkeersplein kan de school situaties echt nabootsen. Verder staat ontdekkend en onderzoekend leren centraal op de Taaltuin. Zo kan het buitenterrein beter worden betrokken bij het onderwijs. Verkeerslessen zijn het best te begrijpen en te beklijven als deze echt zijn. Dus lekker samen naar buiten en situaties nabootsen.

Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein

De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. De winnaars worden op 13 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 4 juli en 15 augustus wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stem vóór 25 mei

Gun je Auris De Taaltuin een ANWB Verkeersplein? Stem dan vóór 25 mei via anwb.nl/verkeerspleinen.